Informatie

De stichting Nieuwjaarsduik Houten organiseert in samenwerking met Reddingsbrigade Houten en Scouting Schonauwen ieder jaar op 1 januari  om 12.00 uur een Nieuwjaarsduik in de Rietplas vanaf het strand aan de Bloementuin.

Inschrijving staat open voor alle inwoners van de gemeente Houten en omstreken. Er is geen minimumleeftijd. Kinderen tot 8 jaar onder toezicht

De kosten voor het digitaal inschrijving op deze site per persoon bedraagt € 4,50. Mogelijk is er nog zeer beperkte mogelijkheid voor aanmelding ter plaatse. De kosten van inschrijving ter plaatse op 1 januari bedraagt € 5,50- (hiervoor geldt: 700 deelnemers bij voorinschrijving; vol is vol !!!)

Alle deelnemers hebben de mogelijkheid zich ter plaatse beschut om te kleden in omsloten tenten (dames en heren gescheiden.) Toegang tot deze ruimte is uitsluitend voorbehouden aan deelnemers of herkenbare begeleider(s). Het is in deze ruimten niet toegestaan te filmen- of foto’s te maken.

Ondanks dat de reddingsbrigade het strand het zorgvuldig schoon maakt, kunnen we niet uitsluiten dat er nog scherpe voorwerpen op het strand of in het water aanwezig zijn. Alle deelnemers dragen daarom ten alle tijden (water)schoenen.

Vanaf 11.00 uur is de gezelligste nieuwjaarsreceptielocatie geopend voor de deelnemers en zullen er al warme muzikale klanken te horen zijn, verzorgd door Rob de Keizer van Inter-AVL. Het strand is dan afgezet met dranghekken ten behoeve van de Nieuwjaarsduik. Beveiliging zal erop toezien dat uitsluitend personen met een deelnamebewijs hiervoor vrije doorgang krijgen. Voor elke bezoeker is er een gratis kop warme erwtensoep als dank voor het ondersteunen van de deelnemers.

Deelnemers die zich digitaal hebben aangemeld uiterlijk vòòr 1 januari ontvangen bij de deelnemers ingang op het strand tegen inlevering van hun inschrijfformulier een traditionele deelnametas. In deze tas zitten o.a. het deelname herinneringsvaantje 2018, de UNOX duikmuts en andere leuke verassingen. Deelnemers die zich op de dag zelf pas aanmelden ontvangen uitsluitend het deelnamevaantje.

Om 11.45 uur is er een warming-up verzorgd door Fysio Workshop Houten. Voor belangstellenden is dat altijd een amusant gezicht. Ondanks de lage temperatuur en geringe badkleding zwaait en springt een deinende massa er heftig op los onder deskundige leiding. Dit vindt plaats op de grasstrook dat parallel loopt naast het fietspad. Op het strand is ook de EHBO-post aanwezig. De duikers van de Reddingsbrigade Houten begeleiden de deelnemers tijdens de duik.

Spullen kwijtgeraakt of vergeten mee terug naar huis te nemen? Kijk op de site pagina gevonden voorwerpen of het is achtergebleven.

Om 12.00 uur zal de burgemeester het startsignaal geven.

Na afloop van de duik is er voor de deelnemers de aprés duik  met muziek,  erwtensoep, worst, chocolademelk en sterke verhalen.

Kom vooral op de fiets naar het evenement toe. Het fietspad naast de duiklocatie zal helemaal vrij gehouden worden voor het fietsverkeer.